Jeugdspelers en senioren gezocht! Looking for players!

Heb jij zin om te basketballen bij de leukste club van Amsterdam en omstreken? Er is nog plek in verschillende teams. Met de uitbreiding naar IJburg zetten we komend seizoen weer een stap in de ontwikkeling van de club. Bij Blue Stars wordt er serieus getraind met toptrainers.

Do you want to play basketball at the best club in and around Amsterdam? There is still room in different teams. With the expansion to IJburg next season we take another step in the development of the club. At Blue Stars we’ve got top trainers who take the trainings seriously.

Neem gerust contact op via, please contact: aanmeldingenbluestars@gmail.com

Blue Stars heeft volgend seizoen de volgende teams, in bijna alle teams is nog ruimte:
U10, U12-1, U12-2, U12 Meiden, U14-1, U14-2, U16, U16-2, U18, U22
Heren 1, Heren 2
Dames 1, Dames 2

De dames gaan ervoor en starten komend seizoen een tweede team. Beide teams doen mee in de competitie! We kunnen nog enthousiaste dames gebruiken en zouden het super vinden als je meteen komt proeftrainen. Beide teams trainen gezamenlijk 2x per week. Meld je snel bij ons aan!

Geplaatst in Bestuur | Reacties staat uit voor Jeugdspelers en senioren gezocht! Looking for players!

Laatste taken van het seizoen

Tot nu toe gaat het super goed en hebben we bijna alle wedstrijden goed weten te bemensen. Zie onderstaand de taken voor de rest van het seizoen.

laatste taken

Geplaatst in Uncategorized | Reacties staat uit voor Laatste taken van het seizoen

3×3 basketbal op IJburg en Amsterdam Oost

Betondorp Cruyff Court - hét 3x3 basketball pleintje van Amsterdam Oost!

Betondorp Cruyff Court – hét 3×3 basketball pleintje van Amsterdam Oost!

Op 7, 8 en 9 juli 2017 wordt in Amsterdam op het Museumplein het EK 3X3 Basketball gehouden.

Dit beloofd een spectaculair evenement te worden waar plek is voor alle basketballiefhebbers uit de stad. 

Stichting 3X3 Unites is hard bezig om in samenwerking met de gemeente 3X3 Basketbal een blijvende boost te geven in Amsterdam. Zo heeft stadsdeel Zuid de afgelopen week op het Museumplein geïnvesteerd om de baskets, van het legendarische basketbalpleintje, te vervangen door de best verkrijgbare streetball baskets. Vanaf het moment van plaatsen wordt het veld weer bespeeld als in zijn hoogtijdagen.

Ook in stadsdeel Oost zijn we in samenwerking met jongeren uit de wijk gestart met een 3X3 basketball programma! Na overleg tussen 3X3 Unites, het stadsdeel, jongeren uit de buurt en de besturen van basketbalverenigingen Blue Stars en Flying Oost is besloten om verder te bouwen aan een 3X3 Community in Amsterdam (Oost).

DIT BETEKENT DAT ER VANAF VRIJDAG 17 MAART IN SPORTHAL IJBURG AAN DE PAMPUSLAAN 1087 VAN 17:00 TOT 19:30 3X3 GESPEELD GAAT WORDEN ONDER LEIDING VAN 3X3 UNITES MET O.A. INTERNATIONAL JESPER JOBSE, MAAR OOK JONGEREN DIE IN OPLEIDING ZIJN TOT 3X3 LEADER. 

De hele zaal is beschikbaar, er zijn ballen er zijn baskets en er is muziek, oftewel alles wat nodig is om 3X3 te spelen.De zomer komt eraan, dat betekent dat we binnenkort samen met enthousiastelingen uit Oost ook toffe 3X3 buitenevenementen gaan organiseren. Tijdens de meivakantie ook van 17:00-19:30 uur de dinsdag 25 april en 2 mei en vrijdagen 28 april en 5 mei. Uiteindelijk werken we er naartoe dat we met z’n allen op 7,8 en 9 juli tijdens het EK ook op het Museumplein onze skills kunnen laten zien.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties staat uit voor 3×3 basketbal op IJburg en Amsterdam Oost

Poule-indeling en programma jeugd 2e helft v/h seizoen

Het wedstrijdprogramma en de poule-indeling voor de jeugdteams voor de 2e helft van het seizoen staat op de site. Bij de indeling van de nieuwe poules heeft de bond rekening gehouden met de stand in de huidige competitie om zo tot een gelijkmatigere krachtsverhouding te komen.

Let op: dit programma is nog niet definitief en nog niet alle tijdstippen zijn ingevuld. Er kunnen dus nog wijzigingen worden doorgevoerd! Op de website staat altijd de meest actuele stand van zaken.

Kijk voor het wedstrijdprogramma bij ‘wedstrijden’ en voor de poule-indeling onder ‘standen’.  De uitslagen en standen van de eerste helft van het seizoen kun je hier ook nog steeds terugvinden.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties staat uit voor Poule-indeling en programma jeugd 2e helft v/h seizoen

New Years Basketball Camp 4, 5 en 6 januari

newyearscamp

Geplaatst in Jeugd | Reacties staat uit voor New Years Basketball Camp 4, 5 en 6 januari

In memoriam Pascal Vendel

pascalAfgelopen zondag is Pascal Vendel op 48-jarige leeftijd overleden als gevolg van zijn spierziekte.

Pascal heeft jaren lang bij Blue Stars gebasketbald en is ook lange tijd actief geweest in het Blue Stars bestuur. Een vent met veel humor. Na zijn diagnose ALS in 2014 heeft hij zich als ambasadeur ingezet voor het ALS fonds.

Lees ook: Spierziekte ALS velt ‘ambassadeur’ Pascal Vendel

Alle familie en vrienden, met in het bijzonder zijn vrouw en kinderen, veel sterkte gewenst met het verlies.

Geplaatst in Bestuur | Reacties staat uit voor In memoriam Pascal Vendel

Wederom winst Blue Stars mannen

De zegereeks zet zich voort. Na de sterke partij tegen D.E.D. vorig weekend was Blue Stars dit weekend te sterk voor Onze Gezellen. De mannen van de omnivereniging uit Haarlem werden door een sterk verdedigend Blue Stars verslagen met 52 – 68.

Met gemiddeld 47,5 punten tegen is in 4 wedstrijden Blue Stars het team met het minst aantal tegen scores in deze competitie. Er zijn, naast Blue Stars, in deze landelijke klasse nog 2 andere teams die nog geen wedstrijd hebben verloren: Zeemacht en BvA. Als Blue Stars tegen de lager geklasseerde teams geen steken laat vallen zal het aankomen op de onderliggende confrontaties tussen deze teams. Blok dus alvast 10 en 17 december in je agenda want dan treffen de mannen eerst BvA uit in de Hogendorphal en Zeemacht thuis in sporthal Diemen.

Komend weken heeft Blue Stars even rust. Ook door de herfstvakantie hebben we even geen wedstrijden. Eerst komende wedstrijd is op 29 oktober. Blue Stars zal dan voor de eerste keer in Sporthal IJburg zijn opwachting maken. Tegenstander is de hekkensluiter in de competitie: Volendam. Volendam is vorig seizoen kampioen geworden in de hoogste afdelingsklasse en gepromoveerd naar de landelijke competitie maar heeft het tot nu toe zwaar.

Wanneer?
Zaterdag 29 oktober om 16:45
Waar?
Sporthal IJBurg college

Stand na 4 speelrondes

stand1010

 

 

 

 

 

 

 

Uitslagen alle wedstrijden afgelopen speelronde:

BV Hoofddorp MSV/Zeemacht 62 – 75
BV Early Bird BV Amsterdam 72 – 91
Onze Gezellen Blue Stars 52 – 68
Volendam Utrecht Bull’s 54 – 60
U.S. D.E.D. 58 – 52
S.B.U. MSV Basketbal 80 – 71
Geplaatst in Heren 1 | Reacties staat uit voor Wederom winst Blue Stars mannen

Herfstkamp, sporthal IJburg 19, 20 en 21 oktober

flyer-herfstcamp

Geplaatst in Bestuur | Reacties staat uit voor Herfstkamp, sporthal IJburg 19, 20 en 21 oktober

Dribbelen, dunken en dromen: Sam Graham geeft basketbaltraining in Amsterdam

Uit: het parool, 6 oktober 2016

Sam Graham tijdens de training met de jongens van Blue Stars. 'Ik wil de dingen die ik heb geleerd overbrengen op een nieuwe generatie.'
Sam Graham tijdens de training met de jongens van Blue Stars. ‘Ik wil de dingen die ik heb geleerd overbrengen op een nieuwe generatie.’ © Eva Plevier

Basketbal op hoog niveau bracht Sam Graham (49) de wereld over. Nu organiseert hij in Amsterdam trainingskampen voor de jeugd. Het volgende is in de herfstvakantie. ‘Op het gebied van coachen ben ik de beste.’

Het geluid van tientallen stuiterende basketballen zwelt aan. Sam Graham – twee meter lang, gespierd, grote handen en een vriendelijk gezicht – loopt de gymzaal van het IJburg College in. Een jongen loopt op hem af: “Hoi meester Sam.” “Hi buddy, alles goed?” De jongen draagt een FC Barcelona­shirt. Nederland blijft een voetballand.

Lees verder

Geplaatst in Jeugd | Reacties staat uit voor Dribbelen, dunken en dromen: Sam Graham geeft basketbaltraining in Amsterdam

Onze Gezellen Vs Blue Stars

ogvsbsKomend weekend staat voor Heren 1 een uitwedstrijd op het programma. In Haarlem nemen de mannen van Dwight het op tegen de mannen van de omnivereniging Onze Gezellen. Blue Stars is het seizoen goed gestart en Heren 1 staat met 3 overwinningen uit 3 wedstrijden op de tweede plaats in de poule. Zeemacht staat op de eerste plaats met ook 3 gewonnen wedstrijden maar hebben een net iets beter doelsaldo dan Blue Stars. Onze Gezellen staat op dit moment in de middenmoot maar is zeker geen tegenstander die je kunt onderschatten. Vooral in hun eigen sporthal waar de tribunes over het algemeen goed gevuld zijn kunnen ze nog wel eens vleugels krijgen.

Wanneer?
Zaterdag 8 oktober, 21:00 uur
Waar?
Sporthal Onze Gezellen in Haarlem

Stand na 3 speelrondes:stand5okt2016

 

Geplaatst in Heren 1 | Reacties staat uit voor Onze Gezellen Vs Blue Stars

Blue Stars is erkend leerbedrijf

sbb-beeldmerk-fcBlue Stars is door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) als leerbedrijf erkend. Met deze erkenning is het mogelijk om voor alle studenten van beroepsopleidingen stage te lopen bij Blue Stars. Wij zullen op de korte termijn verschillende stageplaatsen of leerbanen gaan publiceren op stagemarkt.nl. Maar kun je daar niet op wachten en wil je direct al aan de slag? Neem dan contact op met bluestarsbasketbal@gmail.com. Je kunt bij ons bijvoorbeeld helpen bij de trainingen en wedstrijden. Maar we organiseren ook regelmatig grotere evenementen en ook op beleidsmatig vlak zijn er voldoende mogelijkheden.

Geplaatst in Bestuur | Reacties staat uit voor Blue Stars is erkend leerbedrijf

GAME TIME: a.s. zaterdag 19:30 in sporthal Diemen

bluestarsvsded

 

 

 

 

BLUE STARS vs D.E.D.

Aanstaande zaterdag 1 oktober om 19:30 nemen de mannen van Dwight het in Sporthal Diemen op tegen DED. De Blue Stars mannen zijn de competitie goed begonnen met 2 overwinningen. Zetten zij de goede start voort? Met jullie support gaat dit zeker lukken.

Geplaatst in Heren 1 | Reacties staat uit voor GAME TIME: a.s. zaterdag 19:30 in sporthal Diemen

Ladies: we need YOU!

The ladies team at Blue Stars Basketbal club is looking for players. Practice is twice a week and given by two skilled trainers, eager to take the teams and players to a higher level. Playing games is also possible on week ends, never too far from Amsterdam. Wanna check it out ? Feel free to join one or two of our pratice for free. Trainings are Tuesdays at 8:00 and Thursdays at 8:15 in Diemen. More information ? Just contact Anais by e-mail aanmeldingenbluestars@gmail.com. See you on the court !flyerbasketbaldames

Geplaatst in Dames 1 | Reacties staat uit voor Ladies: we need YOU!

Takenschema eerste helft van het seizoen

takenschema2015Het takenschema voor de eerste helft van het seizoen staat weer op de website onder Taken. Let er op dat je onderling met je team regelt dat iemand jouw taak overneemt mocht je een keer niet kunnen. Het overzicht is ook handig om snel in te zien welke thuiswedstrijden er zijn in het weekend.

Geplaatst in Bestuur, Uncategorized | Reacties staat uit voor Takenschema eerste helft van het seizoen

Landelijke heren winnen ook topper tegen US

Blue Stars is de competitie goed begonnen. Na de eenvoudige overwinning op de Utrecht Bulls troffen de mannen van Dwight afgelopen zondag in US een tegenstander van een ander kaliber.

US heeft een goed op elkaar ingespeelde ploeg en draaien al jaren mee in de top van deze landelijke klasse. Dit seizoen zelfs versterkt met twee nieuwe spelers dus een tegenstander om rekening mee te houden.

Blue Stars begon zwak en timide in de eerste helft. Bij de rust stonden ze zelfs nog 6 punten op achterstand. In het 3e kwart konden ze echter orde op zaken stellen. De verdediging werd dusdanig aangeschroefd dat US nauwelijks meer tot scoren kwam. Periode score was 23-5 voor de Blue Stars.

De mannen laten zien dat ze, ondanks dat ze zo kort bij elkaar zijn, al een echt team beginnen te worden. Met name de team defence in de tweede helft maakte het verschil.

Eindstand: 68-54

Komend weekend speelt Blue Stars wederom een thuiswedstrijd. Deze keer tegen de mannen van D.E.D. die worden gecoacht door een oude bekende van Blue Stars Phil Winram. Hopelijk is net als afgelopen weekend de tribune weer net zo gevuld.

Wanneer?
Zaterdag 1 oktober om 19:30
Waar?
Sporthal Diemen

Alle uitslagen in de poule van Heren 1 deze speelronde:

BV Hoofddorp MSV Basketbal 77 – 71
D.E.D. Utrecht Bull’s 75 – 60
BV Early Bird S.B.U. 61 – 64
Volendam BV Amsterdam 61 – 72
Onze Gezellen MSV/Zeemacht 60 – 79
Blue Stars U.S. 68 – 54

Stand na 2e speelronde:

stand2692016

Geplaatst in Heren 1 | Reacties staat uit voor Landelijke heren winnen ook topper tegen US

Goede start landelijk Heren 1 team

Het hernieuwde heren team van Blue Stars is onder de bezielende leiding van coach Dwight de competitie goed gestart. Onze landelijk spelende heren zijn het seizoen aangevangen met een eenvoudige overwinning. In Utrecht werden de Utrecht Bull’s verslagen met 40-85.

Komend weekend staat voor Blue Stars de eerste thuiswedstrijd op het programma. A.s. zondag speelt Blue Stars in Sporthal Diemen tegen de mannen van US. Dit zal een minder eenvoudige wedstrijd worden. De mannen van US draaien al jaren mee in de top 3 van de competitie en hebben een goed op elkaar ingespeeld team. Met name met hun schoten van afstand heeft US een sterk wapen. We hopen natuurlijk dat jullie er allemaal bij zijn om onze mannen aan te moedigen.

Wanneer?
Zondag 25 september om 16:30
Waar?
Sporthal Diemen.

Alle uitslagen in de poule van Heren 1

Thuis Uit Uitslag
MSV Basketbal Heren 1 Volendam Heren 1 72 – 44
MSV/Zeemacht Heren 1 D.E.D. Heren 1 74 – 59
Utrecht Bull’s Heren 1 Blue Stars Heren 1 40 – 85
U.S. Heren 1 BV Early Bird Heren 1 85 – 45
S.B.U. Heren 1 BV Hoofddorp Heren 2 70 – 38

Stand na 1e speelronde
stand

 

Geplaatst in Heren 1 | Reacties staat uit voor Goede start landelijk Heren 1 team