Jeugdspelers en senioren gezocht! Looking for players!

Heb jij zin om te basketballen bij de leukste club van Amsterdam en omstreken? Er is nog plek in verschillende teams. Met de uitbreiding naar IJburg zetten we komend seizoen weer een stap in de ontwikkeling van de club. Bij Blue Stars wordt er serieus getraind met toptrainers.

Do you want to play basketball at the best club in and around Amsterdam? There is still room in different teams. With the expansion to IJburg next season we take another step in the development of the club. At Blue Stars we’ve got top trainers who take the trainings seriously.

Neem gerust contact op via, please contact: aanmeldingenbluestars@gmail.com

Blue Stars heeft volgend seizoen de volgende teams, in bijna alle teams is nog ruimte:
U10, U12-1, U12-2, U12 Meiden, U14-1, U14-2, U16, U16-2, U18, U22
Heren 1, Heren 2
Dames 1, Dames 2

De dames gaan ervoor en starten komend seizoen een tweede team. Beide teams doen mee in de competitie! We kunnen nog enthousiaste dames gebruiken en zouden het super vinden als je meteen komt proeftrainen. Beide teams trainen gezamenlijk 2x per week. Meld je snel bij ons aan!

Geplaatst in Bestuur | Reacties staat uit voor Jeugdspelers en senioren gezocht! Looking for players!

Ladies: we need YOU!

The ladies team at Blue Stars Basketbal club is looking for players. Practice is twice a week and given by two skilled trainers, eager to take the teams and players to a higher level. Playing games is also possible on week ends, never too far from Amsterdam. Wanna check it out ? Feel free to join one or two of our pratice for free. Trainings are Tuesdays at 8:00 and Thursdays at 8:15 in Diemen. More information ? Just contact Anais by e-mail aanmeldingenbluestars@gmail.com. See you on the court !flyerbasketbaldames

Geplaatst in Dames 1 | Reacties staat uit voor Ladies: we need YOU!

Takenschema eerste helft van het seizoen

takenschema2015Het takenschema voor de eerste helft van het seizoen staat weer op de website onder Taken. Let er op dat je onderling met je team regelt dat iemand jouw taak overneemt mocht je een keer niet kunnen. Het overzicht is ook handig om snel in te zien welke thuiswedstrijden er zijn in het weekend.

Geplaatst in Bestuur, Uncategorized | Reacties staat uit voor Takenschema eerste helft van het seizoen

Landelijke heren winnen ook topper tegen US

Blue Stars is de competitie goed begonnen. Na de eenvoudige overwinning op de Utrecht Bulls troffen de mannen van Dwight afgelopen zondag in US een tegenstander van een ander kaliber.

US heeft een goed op elkaar ingespeelde ploeg en draaien al jaren mee in de top van deze landelijke klasse. Dit seizoen zelfs versterkt met twee nieuwe spelers dus een tegenstander om rekening mee te houden.

Blue Stars begon zwak en timide in de eerste helft. Bij de rust stonden ze zelfs nog 6 punten op achterstand. In het 3e kwart konden ze echter orde op zaken stellen. De verdediging werd dusdanig aangeschroefd dat US nauwelijks meer tot scoren kwam. Periode score was 23-5 voor de Blue Stars.

De mannen laten zien dat ze, ondanks dat ze zo kort bij elkaar zijn, al een echt team beginnen te worden. Met name de team defence in de tweede helft maakte het verschil.

Eindstand: 68-54

Komend weekend speelt Blue Stars wederom een thuiswedstrijd. Deze keer tegen de mannen van D.E.D. die worden gecoacht door een oude bekende van Blue Stars Phil Winram. Hopelijk is net als afgelopen weekend de tribune weer net zo gevuld.

Wanneer?
Zaterdag 1 oktober om 19:30
Waar?
Sporthal Diemen

Alle uitslagen in de poule van Heren 1 deze speelronde:

BV Hoofddorp MSV Basketbal 77 – 71
D.E.D. Utrecht Bull’s 75 – 60
BV Early Bird S.B.U. 61 – 64
Volendam BV Amsterdam 61 – 72
Onze Gezellen MSV/Zeemacht 60 – 79
Blue Stars U.S. 68 – 54

Stand na 2e speelronde:

stand2692016

Geplaatst in Heren 1 | Reacties staat uit voor Landelijke heren winnen ook topper tegen US

Herfstkamp, sporthal IJburg 19, 20 en 21 oktober

flyer-herfstcamp

Geplaatst in Uncategorized | Reacties staat uit voor Herfstkamp, sporthal IJburg 19, 20 en 21 oktober

Goede start landelijk Heren 1 team

Het hernieuwde heren team van Blue Stars is onder de bezielende leiding van coach Dwight de competitie goed gestart. Onze landelijk spelende heren zijn het seizoen aangevangen met een eenvoudige overwinning. In Utrecht werden de Utrecht Bull’s verslagen met 40-85.

Komend weekend staat voor Blue Stars de eerste thuiswedstrijd op het programma. A.s. zondag speelt Blue Stars in Sporthal Diemen tegen de mannen van US. Dit zal een minder eenvoudige wedstrijd worden. De mannen van US draaien al jaren mee in de top 3 van de competitie en hebben een goed op elkaar ingespeeld team. Met name met hun schoten van afstand heeft US een sterk wapen. We hopen natuurlijk dat jullie er allemaal bij zijn om onze mannen aan te moedigen.

Wanneer?
Zondag 25 september om 16:30
Waar?
Sporthal Diemen.

Alle uitslagen in de poule van Heren 1

Thuis Uit Uitslag
MSV Basketbal Heren 1 Volendam Heren 1 72 – 44
MSV/Zeemacht Heren 1 D.E.D. Heren 1 74 – 59
Utrecht Bull’s Heren 1 Blue Stars Heren 1 40 – 85
U.S. Heren 1 BV Early Bird Heren 1 85 – 45
S.B.U. Heren 1 BV Hoofddorp Heren 2 70 – 38

Stand na 1e speelronde
stand

 

Geplaatst in Heren 1 | Reacties staat uit voor Goede start landelijk Heren 1 team

kick-off seizoen 2016-2017, zaterdag 3 september

kick-offseizoen2016

Geplaatst in Bestuur | Reacties staat uit voor kick-off seizoen 2016-2017, zaterdag 3 september

Blue Stars start met Basketball’sCool op IJburg

Op zaterdagochtend wordt er in de sporthal op het IJburg college een permanente instuif georganiseerd voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. De trainingen worden gegeven door onze eigen topper: Sam Graham, met ondersteuning van andere Blue Stars trainers.

Bij de Basketball’sCool kunnen kinderen training krijgen zonder dat ze direct in een competitie spelend team worden gezet. De kinderen ervaren de voordelen van sporten in groepsverband en maken zo op een leuke, intensieve en gezellige manier kennis met basketball. Als je na de kennismaking Basketbal nog steeds leuk vind dan kun je eventueel doorstromen naar een van de Blue Stars teams.

Locatie: Sporthal IJburg
Pampuslaan 1 – 1087 HP
Zaterdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur
Start per 12 september

Kosten
De eerste 2 proeflessen zijn gratis. Daarna kun je een strippenkaart aanschaffen voor € 20 voor 10 lessen. Eenmalig dien je als deelnemer te worden ingeschreven als NBB lid. Je bent daarmee verzekerd tijdens de basketballactiviteiten dit kost € 7,50. Voor kinderen met stadspas wordt deelname vergoed door bureau Stadspas.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties staat uit voor Blue Stars start met Basketball’sCool op IJburg

Summercamp 25, 26 en 27 augustus

Zomerkamp

Geplaatst in Uncategorized | Reacties staat uit voor Summercamp 25, 26 en 27 augustus

Trainingstijden definitief – Start trainingen 23 augustus

De trainingstijden voor het komende seizoen zijn weer vastgesteld. Kijk voor de indeling op de pagina trainingen. Hier kun je ook altijd alle sluitingsdagen en bijzonderheden vinden.

Door de uitbreiding naar IJburg zijn we gelukkig in staat gebleken om alle teams een plekje te geven en alle teams twee keer in de week te laten trainen. Dit betekent echter wel dat we behoorlijk hebben moeten puzzelen om alles rond te krijgen qua trainers en verdeling. De zaal in IJburg is beschikbaar van 18:30 tot 20:00 uur, daar kunnen we dus vooral jeugd in kwijt maar dit ontlast op de latere avond nog niet. Daarnaast hebben we zoveel als mogelijk geprobeerd om met alle wensen die bij ons zijn binnengekomen rekening te houden. De tijden zijn door de technisch commissie afgestemd met alle trainers.

Ik weet ook dat mensen het niet leuk vinden als er trainingstijden en nu zelf locaties worden gewijzigd. Maar hoop ook dat jullie begrijpen dat dit soms niet anders kan en dat het belang van meerdere teams voorgaat boven een enkel individu. Hoop dus ook op jullie begrip hiervoor.

De trainingen beginnen weer vanaf 23 augustus.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties staat uit voor Trainingstijden definitief – Start trainingen 23 augustus

Try-outs Heren 1

Blue Stars heeft de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt en speelt met het eerste team op landelijk niveau. In het seizoen 2016-2017 gaan we samen met onze nieuwe trainer / coach, Dwight van West,  bouwen aan een nieuwe groep waar we hopelijk de komende jaren mee vooruit kunnen. Een groep die qua spelers en uitstraling aansluit bij de ambities van Blue Stars.

Voor dit team zijn we op zoek naar enkele nieuwe spelers. Heren 1 speelt landelijk tweede divisie een poule die meer dan de moeite waar is om in uit te komen. Dus wil je trainen en spelen in een serieuze groep en met een trainer op niveau? Kom dan langs bij de try-outs, aanmelden vooraf is niet nodig.

Try-outs zijn op 2 en 9 juni van 20:00 tot 21:30 in sporthal Diemen.

Adres Sporthal Diemen: Prins Bernhardlaan 2, 1111 ET Diemen

Wil je meer informatie hierover of heb je vragen stuur dan een mail naar: aanmeldingenbluestars@gmail.com

Geplaatst in Bestuur | Reacties staat uit voor Try-outs Heren 1

Van start op IJburg

We zijn in februari gestart op IJburg met een eerste trainende groep. Vanaf na de zomervakantie zullen we echt starten op IJburg. Vanaf volgend seizoen zal Blue Stars met meerdere jeugdteams op IJburg trainen. En ook een deel van de thuiswedstrijden zal in het IJburgcollege worden gespeeld.

Op 22 mei is de kick-off. We beginnen met een clinic voor de jongere jeugd. En daarna hebben we een toernooi voor alle Blue Stars leden om kennis te maken met onze nieuwe locatie.

Wil je ook basketballen in Diemen of op IJburg? In bijna alle teams is nog ruimte. Wil je meer weten stuur dan een mail naar : aanmeldingenbluestars@gmail.com

Exacte trainingstijden en teamindelingen worden volgende week bekend gemaakt nadat deze met alle trainers zijn besproken

Geplaatst in Bestuur | Reacties staat uit voor Van start op IJburg

22 mei clinic & 3×3 toernooi: kick-off IJburg

Kick off op IJburg. Voor het clinic hoef je je niet op te geven iedereen t/m 12 jaar is meer dan welkom. Neem vriendjes / vriendinnetjes mee naar de beste clinic meneer van Nederland: Henk Pieterse.

Voor het 3×3 toernooi: ook iedereen met een blue stars mind welkom. Maar wel vooraf even doorgeven via: http://goo.gl/forms/yOJvoiVHFj

Kick-off ijburg 22 mei

Geplaatst in Bestuur, Jeugd | Reacties staat uit voor 22 mei clinic & 3×3 toernooi: kick-off IJburg

Dwight van West nieuwe coach Heren 1

Dwight, toen nog bij landslake lions

Dwight, toen nog bij landslake lions

Na een succesvolle periode heeft Sam besloten een stapje terug te zetten van Heren 1 en zich te gaan focussen op de dames en de jeugd. We moesten dus hard op zoek naar een nieuwe coach en hebben deze gelukkig kunnen vinden. We zijn dan ook zeer verheugd dat we Dwight van West mogen voorstellen als nieuwe trainer / coach van Heren 1.

Een aantal spelers heeft het afgelopen seizoen het eerste team verlaten vanwege blessures of andere redenen. Samen met Dwight gaan we bouwen aan een nieuwe groep waar we hopelijk de komende jaren mee vooruit kunnen. Een groep die qua spelers en uitstraling aansluit bij de ambities van Blue Stars.

Blue Stars is dan ook nog op zoek naar enkele nieuwe spelers. Heren 1 speelt landelijk tweede divisie een poule die meer dan de moeite waar is om in uit te komen. Try-outs voor het eerste team zijn op 2 en 9 juni van 20:00 tot 21:30 in sporthal Diemen. Meer informatie hierover vind je op onze website en facebook pagina.

Dwight is een oude bekende in de Amsterdamse basketbal scene. In het seizoen 2014-2015 was hij eerst assistent coach en later in het seizoen de eindverantwoordelijke van het Promotiedivisie team van de Heren van Landslake Lions uit Landsmeer. Van 2010 t/m 2014 was hij hoofdcoach van het Dames Promotiedivisie team van BC Apollo. In deze vier jaar behaalde Dwight’s team drie keer de final four, waarbij twee keer het kampioenschap werd binnengehaald. Daarvoor coachte Dwight bij Probuild Lions, van 2008 tot en met 2010 assisteerde hij bij de Dames 1 en was hoofdcoach van de Heren 1, waarmee hij promoveerde van de laagste naar de hoogste Rayonklasse.

In 1981 begon Dwight van West met coachen. Sindsdien is hij op alle niveaus (succesvol) actief geweest. Van assistent-coach in de heren eredivisie bij BV Voorburg en de dames eredivisie van BV Lely Amsterdam tot hoofdcoach in de Dames Eredivisie bij Autocad Amazone in Utrecht. Tevens was hij hoofdcoach in de eredivisie jeugdcompetities van de jongens junioren van Voorburg Cobra’s en de meisjes junioren van BV Lely.

Tegenwoordig is Dwight werkzaam via de Gemeente Amsterdam bij Sportservice Amsterdam welke organisatie advies en ondersteuning aan de sport in Amsterdam levert als Combinatiefunctionaris Basketbal en Coördinator bij de Stichting Basketball’s Cool Amsterdam.

Geplaatst in Bestuur | Reacties staat uit voor Dwight van West nieuwe coach Heren 1

Jongens U16 kampioen en in de krant

Uit: DiemerCourant, 4 mei 2016Jongens U16kampioen

Geplaatst in Jeugd | Reacties staat uit voor Jongens U16 kampioen en in de krant

Clinic & eindeseizoenstoernooi, 22 mei

Alweer einde seizoen. Iedereen heeft zijn laatste training gehad, heeft zijn of haar laatste wedstrijd gespeeld. Maar….er komt nog meer basketbalfun aan.
Blue Stars organiseert een Eindeseizoenstoernooi! Het is meteen ook een mooie gelegenheid voor jullie om kennis te maken met onze locatie IJburg.

Wanneer: 22 Mei 2016, van 10.00 tot 18.00
Waar: IJBURG Sporthal, Pampuslaan 1

Ook oud leden en introducees zijn meer dan welkom!

Programma :
10:00 : Basketball Clinic (alleen voor de jeugd – 6 tot 12 jaar)
12:30 : binnenkomst rest van de club
13:00 : Start 3×3 toernooi voor alle teams
15:00 : Schiet wedstrijd
17:00 : Einde van de dag en uitreikingen

Save the date en bevestig je komst met de volgende link :
http://goo.gl/forms/eG67UB7KYn

We hopen je op die dag te zien! Meer informatie volgt binnenkort op facebook en onze website!

Geplaatst in Bestuur | Reacties staat uit voor Clinic & eindeseizoenstoernooi, 22 mei