Jeugdspelers en senioren gezocht! Looking for players!

Heb jij zin om te basketballen bij de leukste club van Amsterdam en omstreken? Er is nog plek in verschillende teams. Met de uitbreiding naar IJburg zetten we komend seizoen weer een stap in de ontwikkeling van de club. Bij Blue Stars wordt er serieus getraind met toptrainers.

Do you want to play basketball at the best club in and around Amsterdam? There is still room in different teams. With the expansion to IJburg next season we take another step in the development of the club. At Blue Stars we’ve got top trainers who take the trainings seriously.

Neem gerust contact op via, please contact: aanmeldingenbluestars@gmail.com

Blue Stars heeft volgend seizoen de volgende teams, in bijna alle teams is nog ruimte:
U10 (gemixt, 2007 en later)
U12-1 Jongens 2005 en 2006
U12-2 Jongens 2005 en 2006
U12 M Meisjes 2005 en 2006
U14-1 Jongens 2003 en 2004
U14-2 Jongens 2003 en 2004
U16 Jongens 2001 en 2002
U16-2 Jongens 2001 en 2002
U18 Jongens 1999 en 2000
U22 Jongens 1997, 1998, 1995. 1996
Heren 1 > 1994
Heren 2 > 1994
Dames 1 > 1994
Dames 2 > 1994

Heren 1 speelt landelijk 2de divisie en is op zoek naar nieuwe spelers. Met een nieuwe trainer zal worden gebouwd aan een nieuw team die qua spelers en uitstraling aansluit bij de ambities van Blue Stars. Binnen kort wordt hiervoor try-outs georganiseerd. Meer informatie volgt op onze website. Wil je serieus trainen en op niveau wedstrijden spelen? Zorg dan dat je er bij bent.

De dames gaan ervoor en starten komend seizoen een tweede team. Beide teams doen mee in de competitie! We kunnen nog enthousiaste dames gebruiken en zouden het super vinden als je meteen komt proeftrainen tijdens de eerste trainingen eind augustus. Beide teams trainen gezamelijk 2x per week. Meld je snel bij ons aan!

Geplaatst in Bestuur | Reacties staat uit voor Jeugdspelers en senioren gezocht! Looking for players!

Summercamp 25, 26 en 27 augustus

Zomerkamp

Geplaatst in Uncategorized | Reacties staat uit voor Summercamp 25, 26 en 27 augustus

Trainingstijden definitief – Start trainingen 23 augustus

De trainingstijden voor het komende seizoen zijn weer vastgesteld. Kijk voor de indeling op de pagina trainingen. Hier kun je ook altijd alle sluitingsdagen en bijzonderheden vinden.

Door de uitbreiding naar IJburg zijn we gelukkig in staat gebleken om alle teams een plekje te geven en alle teams twee keer in de week te laten trainen. Dit betekent echter wel dat we behoorlijk hebben moeten puzzelen om alles rond te krijgen qua trainers en verdeling. De zaal in IJburg is beschikbaar van 18:30 tot 20:00 uur, daar kunnen we dus vooral jeugd in kwijt maar dit ontlast op de latere avond nog niet. Daarnaast hebben we zoveel als mogelijk geprobeerd om met alle wensen die bij ons zijn binnengekomen rekening te houden. De tijden zijn door de technisch commissie afgestemd met alle trainers.

Ik weet ook dat mensen het niet leuk vinden als er trainingstijden en nu zelf locaties worden gewijzigd. Maar hoop ook dat jullie begrijpen dat dit soms niet anders kan en dat het belang van meerdere teams voorgaat boven een enkel individu. Hoop dus ook op jullie begrip hiervoor.

De trainingen beginnen weer vanaf 23 augustus.

Geplaatst in Uncategorized | Reacties staat uit voor Trainingstijden definitief – Start trainingen 23 augustus

Try-outs Heren 1

Blue Stars heeft de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt en speelt met het eerste team op landelijk niveau. In het seizoen 2016-2017 gaan we samen met onze nieuwe trainer / coach, Dwight van West,  bouwen aan een nieuwe groep waar we hopelijk de komende jaren mee vooruit kunnen. Een groep die qua spelers en uitstraling aansluit bij de ambities van Blue Stars.

Voor dit team zijn we op zoek naar enkele nieuwe spelers. Heren 1 speelt landelijk tweede divisie een poule die meer dan de moeite waar is om in uit te komen. Dus wil je trainen en spelen in een serieuze groep en met een trainer op niveau? Kom dan langs bij de try-outs, aanmelden vooraf is niet nodig.

Try-outs zijn op 2 en 9 juni van 20:00 tot 21:30 in sporthal Diemen.

Adres Sporthal Diemen: Prins Bernhardlaan 2, 1111 ET Diemen

Wil je meer informatie hierover of heb je vragen stuur dan een mail naar: aanmeldingenbluestars@gmail.com

Geplaatst in Bestuur | Reacties staat uit voor Try-outs Heren 1

Van start op IJburg

We zijn in februari gestart op IJburg met een eerste trainende groep. Vanaf na de zomervakantie zullen we echt starten op IJburg. Vanaf volgend seizoen zal Blue Stars met meerdere jeugdteams op IJburg trainen. En ook een deel van de thuiswedstrijden zal in het IJburgcollege worden gespeeld.

Op 22 mei is de kick-off. We beginnen met een clinic voor de jongere jeugd. En daarna hebben we een toernooi voor alle Blue Stars leden om kennis te maken met onze nieuwe locatie.

Wil je ook basketballen in Diemen of op IJburg? In bijna alle teams is nog ruimte. Wil je meer weten stuur dan een mail naar : aanmeldingenbluestars@gmail.com

Exacte trainingstijden en teamindelingen worden volgende week bekend gemaakt nadat deze met alle trainers zijn besproken

Geplaatst in Bestuur | Reacties staat uit voor Van start op IJburg

22 mei clinic & 3×3 toernooi: kick-off IJburg

Kick off op IJburg. Voor het clinic hoef je je niet op te geven iedereen t/m 12 jaar is meer dan welkom. Neem vriendjes / vriendinnetjes mee naar de beste clinic meneer van Nederland: Henk Pieterse.

Voor het 3×3 toernooi: ook iedereen met een blue stars mind welkom. Maar wel vooraf even doorgeven via: http://goo.gl/forms/yOJvoiVHFj

Kick-off ijburg 22 mei

Geplaatst in Bestuur, Jeugd | Reacties staat uit voor 22 mei clinic & 3×3 toernooi: kick-off IJburg

Dwight van West nieuwe coach Heren 1

Dwight, toen nog bij landslake lions

Dwight, toen nog bij landslake lions

Na een succesvolle periode heeft Sam besloten een stapje terug te zetten van Heren 1 en zich te gaan focussen op de dames en de jeugd. We moesten dus hard op zoek naar een nieuwe coach en hebben deze gelukkig kunnen vinden. We zijn dan ook zeer verheugd dat we Dwight van West mogen voorstellen als nieuwe trainer / coach van Heren 1.

Een aantal spelers heeft het afgelopen seizoen het eerste team verlaten vanwege blessures of andere redenen. Samen met Dwight gaan we bouwen aan een nieuwe groep waar we hopelijk de komende jaren mee vooruit kunnen. Een groep die qua spelers en uitstraling aansluit bij de ambities van Blue Stars.

Blue Stars is dan ook nog op zoek naar enkele nieuwe spelers. Heren 1 speelt landelijk tweede divisie een poule die meer dan de moeite waar is om in uit te komen. Try-outs voor het eerste team zijn op 2 en 9 juni van 20:00 tot 21:30 in sporthal Diemen. Meer informatie hierover vind je op onze website en facebook pagina.

Dwight is een oude bekende in de Amsterdamse basketbal scene. In het seizoen 2014-2015 was hij eerst assistent coach en later in het seizoen de eindverantwoordelijke van het Promotiedivisie team van de Heren van Landslake Lions uit Landsmeer. Van 2010 t/m 2014 was hij hoofdcoach van het Dames Promotiedivisie team van BC Apollo. In deze vier jaar behaalde Dwight’s team drie keer de final four, waarbij twee keer het kampioenschap werd binnengehaald. Daarvoor coachte Dwight bij Probuild Lions, van 2008 tot en met 2010 assisteerde hij bij de Dames 1 en was hoofdcoach van de Heren 1, waarmee hij promoveerde van de laagste naar de hoogste Rayonklasse.

In 1981 begon Dwight van West met coachen. Sindsdien is hij op alle niveaus (succesvol) actief geweest. Van assistent-coach in de heren eredivisie bij BV Voorburg en de dames eredivisie van BV Lely Amsterdam tot hoofdcoach in de Dames Eredivisie bij Autocad Amazone in Utrecht. Tevens was hij hoofdcoach in de eredivisie jeugdcompetities van de jongens junioren van Voorburg Cobra’s en de meisjes junioren van BV Lely.

Tegenwoordig is Dwight werkzaam via de Gemeente Amsterdam bij Sportservice Amsterdam welke organisatie advies en ondersteuning aan de sport in Amsterdam levert als Combinatiefunctionaris Basketbal en Coördinator bij de Stichting Basketball’s Cool Amsterdam.

Geplaatst in Bestuur | Reacties staat uit voor Dwight van West nieuwe coach Heren 1

Jongens U16 kampioen en in de krant

Uit: DiemerCourant, 4 mei 2016Jongens U16kampioen

Geplaatst in Jeugd | Reacties staat uit voor Jongens U16 kampioen en in de krant

Clinic & eindeseizoenstoernooi, 22 mei

Alweer einde seizoen. Iedereen heeft zijn laatste training gehad, heeft zijn of haar laatste wedstrijd gespeeld. Maar….er komt nog meer basketbalfun aan.
Blue Stars organiseert een Eindeseizoenstoernooi! Het is meteen ook een mooie gelegenheid voor jullie om kennis te maken met onze locatie IJburg.

Wanneer: 22 Mei 2016, van 10.00 tot 18.00
Waar: IJBURG Sporthal, Pampuslaan 1

Ook oud leden en introducees zijn meer dan welkom!

Programma :
10:00 : Basketball Clinic (alleen voor de jeugd – 6 tot 12 jaar)
12:30 : binnenkomst rest van de club
13:00 : Start 3×3 toernooi voor alle teams
15:00 : Schiet wedstrijd
17:00 : Einde van de dag en uitreikingen

Save the date en bevestig je komst met de volgende link :
http://goo.gl/forms/eG67UB7KYn

We hopen je op die dag te zien! Meer informatie volgt binnenkort op facebook en onze website!

Geplaatst in Bestuur | Reacties staat uit voor Clinic & eindeseizoenstoernooi, 22 mei

Jongens U16 -1 Kampioen

Op zaterdag 23 april is het jongens U16-1 team kampioen geworden. De laatste wedstrijd van het seizoen werd in de Bernardhal op overtuigende wijze met 74-35 gewonnen van de Hoppers uit Hoorn. Uit de 10 wedstrijden na de winterstop werden 14 punten gehaald met een positief doelsaldo van 160. Het doelsaldo was daarmee veel beter als dat van de nummer 2 BV Aalsmeer, die op een gelijk aantal punten is geëindigd, echter met een negatief doelsaldo van 21. Na de wedstrijd werd de beker aan Blue Stars uitgereikt door Ben Wassink van de Nederlandse Basketbal Bond
U16kampioenen U16kampioenen5 U16kampioenen4 U16kampioenen3 U16kampioenen2

Geplaatst in Uncategorized | Reacties staat uit voor Jongens U16 -1 Kampioen

Basketbal Camp in de Mei vakantie

Basketbalcamp meivakantie

Geplaatst in Uncategorized | Reacties staat uit voor Basketbal Camp in de Mei vakantie

Agenda april en mei

In de maanden april in mei wordt er weer een boel georganiseerd, zowel door blue stars als door andere verenigingen en organisaties in onze directe omgeving. De volgende events kun je alvast in je agenda te zetten, want daar wil je bij zijn:

21 april
Laatste trainingsdag seizoen. Trainingen starten weer eind augustus. *buitenseizoen kan weer van start.
23 april
laatste thuisdag. Bijna alle teams spelen thuis hun laatste wedstrijd van het seizoen. En er zijn nog steeds teams die meestrijden om het kampioenschap. Houd dus de website in de gaten voor meer info.
1 mei
3X3 toernooi bij de centuurbaan in het kader van de Urban Sports Week. Meer info: uswa.nl
2 mei
3X3 toernooi bij de arena boulevard in het kader van de Urban Sports Week. Meer info: uswa.nl
6/7/8 mei
Basketbal camp voor de jeugd in sporthal Diemen
10 mei
Algemene Ledenvergadering
15 / 16 mei
Streetball Masters – Olympisch station
22 mei
Seizoensafsluiting Blue Stars en kennismaking IJburg:
Clinic voor de jeugd en nieuwe leden
3×3 toernooi voor alle Blue Stars leden

Geplaatst in Bestuur | Reacties staat uit voor Agenda april en mei

Blue Stars & Flying Oost – Clinic 21 februari 2016

Op 21 februari hebben we in samenwerking met Flying Oost een clinic met toptrainers en coaches georganiseerd waaraan in totaal meer dan 70 kids hebben meegedaan. Dank aan iedereen die heeft meegeholpen met organiseren en natuurlijk dank aan alle deelnemers voor hun enthousiasme. Onderstaande video geeft een leuke impressie van deze dag!

Geplaatst in Jeugd | Reacties staat uit voor Blue Stars & Flying Oost – Clinic 21 februari 2016

Landslake Lions Krokus Basketball Camp 2016

Laki-en-Jard-610x400

Ook dit jaar weer georganiseerd door onze vrienden uit landsmeer:

Het thema voor dit kamp: Skills!

Skills zijn je basketbalvaardigheden en we zullen ons vooral richten op dribble techniek. Hiervoor hebben we de beste dribbelaars van misschien wel heel Nederland uitgenodigd om te zorgen dat jij het van de besten kan leren. Jard Schuit is de point guard van de Heren 1 in Landsmeer. Jard geeft en is een van de besten in het aanleren van skills. Ook komt Molly McDowell, coach dames 1 van Loon Lions en beroemd om haar geweldige techniek. Molly geeft al jaren clinics en was  jaren met afstand de beste speelster in Nederland.

Verder komen er nog speelsters van dames 1 van Loon Lions en van heren 1 van  Landslake Lions om instructie te geven.

Tijdens het Camp worden veel  3-3 vormen geoefend. 3 tegen 3 is de beste vorm om aan fundamentals te werken en dus uitermate geschikt bij het thema skills. Op de laatste dag hebben we traditioneel de 3-punt-contest en de All Star wedstrijd tegen de coaches. Ook zijn er vele leuke prijzen te winnen.

Data: Maandag 29 februari, dinsdag 1 en woensdag  2 maart 2016
Tijd: 09:30 tot 15:30 uur
Locatie: Indoorcentrum Landsmeer, Marktplein no. 11 – 1121 GL Landsmeer
Kosten: € 90,- (dit is inclusief lunch)

Inschrijven: vul het aanmeldingsformulier krokus camp 2016 in of stuur een mail naar: sporthallandsmeer@gmail.com.
Het kamp loopt al snel vol dus als je je in wilt schrijven, doe dit dat zo vlug mogelijk!

Geplaatst in Bestuur | Reacties staat uit voor Landslake Lions Krokus Basketball Camp 2016

Wanted: jeugdtrainers !

Blue Stars wil het komende seizoen weer een stap zetten. We hebben ontzettend veel nieuwe jeugd binnen en met de uitbreiding naar IJburg een enorme potentie om door te groeien. We zijn dan ook hard op zoek naar mensen die het leuk vinden om een team te trainen.

Als vereniging hebben we een beperkt budget dus helaas kunnen we de trainers niet betalen. Maar… je krijgt er wel een boel voor terug. De Blue Stars trainers worden begeleid in hun ontwikkeling door toppers in het nederlandse basketbal en er is de mogelijkheid om een trainerscursussen te volgen. Daarnaast is Blue Stars de club waar het de komende jaren gaat gebeuren. Daar wil jij toch ook een bijdrage aan leveren?

Lijkt het je leuk om een team te trainen? Of ken je iemand die dit mogelijk zou willen doen? Neem dan contact met ons op via het bekende mailadres: bluestarsbasketbal@gmail.com om de mogelijkheden te bespreken.

Geplaatst in Bestuur | Reacties staat uit voor Wanted: jeugdtrainers !

Blue Stars & Flying Oost – Clinic 21 februari 2016

basketbalday

Geplaatst in Bestuur | Reacties staat uit voor Blue Stars & Flying Oost – Clinic 21 februari 2016